Χριστουγεννιάτικη Τούρτα της Anna-Maria Barouh

Ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου είναι εδώ! Για τους περισσότερους, για να μην πούμε για όλους, ο Δεκέμβρης είναι από τους αγαπημένους μήνες του χρόνου, είτε γιατι είναι ο τελευταίος (ουφ να φύγει κι αυτη η αναθεματισμένη χρονιά επιτέλους), είτε λόγω των Χριστουγέννων.  Σε κάθε  περίπτωση, το Cookla Home σου εύχεται να τον περάσεις όπως εσύ επιθυμείς και φυσικά, για να σε βάλει στο γιορτινό mood, σου προτείνει συνταγή για την πιο εντυπωσιακή, χριστουγεννιάτικη τούρτα, από την αγαπημένη Anna-Maria Barouh! Έτοιμος να γλυκάνεις τους καλεσμένους σου στο οικογενειακό τραπέζι;

Υλικά

Για το κεικ

  • 2 αυγά
  • 400 γρ. Ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 130 ml. Καλαμποκέλαιο
  • 250 ml. Γάλα
  • 300 γρ. Αλευρι για κεικ
  • 1 κγ. Μαγειρική σόδα
  • 1/4 κγ. Αλάτι
  • 90 γρ. Κακάο
  • 100 ml. Χλιαρό νερό

Για τη βούτυροκρεμα

  • 300 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. χυμό
  • λεμόνι
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Για τη ganache

  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση κέικ

1.Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 3 λεπτά

2.Εντωμεταξύ κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, και η μαγειρική σόδα, το κακάο, το αλάτι και ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα, για να αποκτήσουμε ένα ομοιγενές μείγμα

3.Προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά το καλαμποκέλαιο, το γάλα και όλο το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε

4.Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσουμε ένα βελούδινο μείγμα (το μείγμα θα βγει αρκετά ρευστό, μην τρομάξετε)

5.Βουτυρώνουμε 4 ταψιά με διάμετρο 20 ή 22 cm, τους προσθέτουμε μία λαδόκολλα, μοιράζουμε το μείγμα στα 4 ταψιά (σε αυτήν την τούρτα χρησιμοποίησα τους τρεις πάτους)

6.Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30-35 λεπτά (βάλτε μία οδοντογλυφίδα ή ένα καλαμάκι για να βεβαιωθείτε ότι το κέντρο του κέικ έχει ψηθεί πριν σβήσετε το φούρνο)

7.Ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε τα ταψιά με το κέικ μέσα για 10 λεπτά με ανοιχτή την πόρτα και στη συνέχεια τα βγάζουμε έξω και τα αφήνουμε πάνω στον πάγκο να κρυώσουν

8.Στα 10 λεπτά αρχίζουμε να ξεφορμάρουμε το κέικ πιάνοντας ελαφρώς το ταψί και τινάζοντας το σιγά-σιγά προς τα πάνω για να ξεκολλήσει από το ταψί

Εκτέλεση βούτυροκρέμας

1.Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει (θα αποκτήσει ίδιο χρώμα με το τυρί κρέμα).

2.Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά

3.Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά και τέλος το λεμόνι και το ξύσμα

4.Αλείφουμε το πρώτο κέικ με τη βούτυροκρέμα και στη συνέχεια βάζουμε τη ganache στο κέντρο

5.Συνεχίζουμε οπως βλέπετε στο βίντεο

Εκτέλεση ganache

1.Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη σοκολάτα κουβερτούρα και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά

2.Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αναδευτήρα και τα μεταφέρουμε σε κορνέ (δειτε το βίντεο)

*Περισσότερες λεπτομέριες για τη ganache, στο βίντεο της Anna-Maria Barouh, παρακάτω.
*Ό,τι εργαλείο χρειαστείς για την εκτέλεση της συνταγής, θα το βρεις στο Cookla Home.

Πηγή: Anna-Maria Barouh