Μηλόπιτα με Crumble της Anna-Maria Barouh

Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, το φθινόπωρο κοντεύει να τελειώσει. Μια ανάσα λίγο πριν αρχίσουν οι ετοιμασίες για τα πολυαναμενόμενα για όλους Χριστούγεννα, το Cookla Home σου προτείνει συνταγή της αγαπημένης Anna-Maria Barouch, που αξίζει να τη δοκιμάσεις! Με τον καιρό να έχει αρχίσει να ψυχραίνει, μια ζεστή μηλόπιτα ταιριάζει ιδανικά με τον απογευματινό σου καφέ ή το τσάι.

Υλικα

Για τη ζύμη
60 γρ. Ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. Βουτυρο (Κρύο και κομμένο σε μικρά κυβάκια)
1 αυγο

Για την γέμιση
2-3 κόκκινα μήλα
75 γρ. Ζάχαρη
1 κς. Κανέλα
Χυμό από 1 λεμόνι

Για το crumble
70 γρ. Αλεύρι
30 γρ. Καστανη ζάχαρη
1 κγ. Κανέλλα
1/4 κγ. Άλατι
35γρ. Βουτυρο κρύο
30 γρ. Βρώμη

Εκτέλεση για την ζύμη
1.Σε ένα μεγάλο μουλτι ανακατεύουμε ελάχιστα το αλεύρι μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη
2.Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε διακεκομμένα
3.Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε τη ζύμη
4.Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα από δύο λαδόκολλες και με έναν πλάστη την ανοίγουμε συμμετρικά
5.Την βάζουμε σε ένα ταψί με διάμετρο 20 cm και κόβουμε ό,τι περισσεύει στο πάνω μέρος με ένα μαχαίρι
6.Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 15 λεπτά
7.Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και με ένα πιρούνι τρυπάμε την ζύμη
8.Τοποθετούμε μία λαδόκολλα πάνω από την ζύμη και βάζουμε τα ειδικά βαρίδια για τάρτες ή ξερά φασόλια
9.Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά
10.Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο αφαιρούμε την λαδόκολλα μαζί με τα βαρίδια και ξανά ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά

Αφού τοποθετήσουμε τα μήλα και το crumble, ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για 25 με 30 λεπτά

*Περισσότερες λεπτομέριες για το crumble στο βίντεο της Anna-Maria Barouh, παρακάτω.
*Για ό,τι εργαλείο χρειαστείτε για την εκτέλεση της συνταγής, επισκευτείτε το Cookla Home.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: Anna Maria Barouh