Πόσο σημαντικό είναι το Υλικό Κατασκευής των Ιαπωνικών Μαχαιριών Kai ;

Η εταιρεία Kai, από το σχεδιασμό ως την ολοκλήρωση του κάθε μαχαιριού, στοχεύει πάντα στη δημιουργία ενός εξαιρετικά μελετημένου προϊόντος. Τιμώντας την ιαπωνική σιδηρουργία, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο υλικό κατασκευής των μαχαιριών της και κυρίως στο υλικό με το οποίο φτιάχνονται οι λεπίδες τους. Χρησιμοποιεί μια γκάμα υλικών, με βάση κυρίως το ατσάλι, για αυτό και τα μαχαίρια της είναι εξαιρετικά ανθεκτικά.

Δαμασκηνό Ατσάλι
Στη μοντέρνα μορφή του, το δαμασκηνό ατσάλι είναι ένα κράμα που αποτελείται από πολλές ορατές στρώσεις που παράγονται σε συνδυασμό με ατσάλινο πυρήνα. Το κύριο υλικό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του μοντέρνου Δαμασκηνού ατσαλιού πηγάζει από ατσάλια με διάφορες ιδιότητες παρεμφερών στοιχείων. Ο συνδυασμός διάφορων βαθμίδων ατσαλιού με διαφορετικές ιδιότητες, επιτρέπει την παραγωγή ιδιαιτέρως σκληρών και ταυτόχρονα εύκαμπτων ατσαλιών.

HRC
Αναφέρεται στα τεστ σκληρότητας που βασίζονται στην κλίμακα C του Rockwell, που χρησιμοιποιείται για τα αρκετά σκληρά υλικά. Η σκληρότητα Rockwell προκύπτει από το πόσο βαθιά μέσα στο υλικό δοκιμασίας θα φτάσει το αντικείμενο το οποίο τεστάρεται (το διαμάντι,
που είναι το σκληρότερο υλικό, είναι το σημείο αναφοράς με σκληρότητα 100 HRC).

VG 2 Ατσάλι
(57-58 ±1 HRC) Είναι ένα Ιαπωνικό ατσάλι που διακρίνεται για την ελαστικότητα και την αντοχή του. Χάρη στη μεγάλη του περιεκτικότητα σε χρώμιο, το ατσάλι αυτό είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη φθορά και την σκουριά.

VG 10 Ατσάλι
(61 ±1 HRC) Είναι ένα Ιαπωνικό ατσάλι υψηλής απόδοσης, με εξαιρετικές ιδιότητες, που του έχουν δώσει το ψευδώνυμο “χρυσό ατσάλι”. Είναι ένα ανοξείδωτο ατσάλι πολύ υψηλής ποιότητας με μεγάλη περιεκτικότητα σε άνθρακα. Το γεγονός αυτό του επιτρέπει να αναθερμανθεί πολύ καλύτερα από άλλα ανοξείδωτα ατσάλια. Επιπλέον, το VG-10 προσφέρει αρκετά καλή διατήρηση της ακμής.

VG MAX Ατσάλι
(61 ± 1HRC) Βασίζεται στο VG-10 ατσάλι, με περισσότερες βελτιστοποιήσεις στις ιδιότητές του. Εμπλουτισμένο με υψηλότερη περιεκτικότητα χρωμίου και βαναντίου από το VG-10, επιδεικνύει βελτίωμένη διατήρηση της ακμής και ανθεκτικότητα στην σκουριά. Η υψηλότερη περιεκτικότητα του σε άνθρακα το κάνει επίσης πιο σκληρό από τα υπόλοιπα ατσάλια.

6A/1K6 Ατσάλι
Είναι ένα καινούριο ατσάλι (56 ±1 HRC). Οι λεπίδες που φτιάχνονται από αυτό το υλικό είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στη σκουριά χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε χρώμιο. Είναι ένας κλασσικός τύπος ανοξείδωτου ατσαλιού. Η μεγάλη περιεκτικότητα του σε άνθρακα προσδίδει καλύτερο κράτημα της ακμής.

SUS420J2 Ατσάλι
(56 ±1 HRC) Είναι ένα ανθεκτικό στη σκουριά ανοξείδωτο ατσάλι με μεγάλη περιεκτικότητα σε χρώμιο (14%) και μέτρια περιεκτικότητα σε άνθρακα (0.3%).

Pakkawood
Δεν αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο είδος ξύλου, αλλά σε ένα γενικότερο όρο για διάφορες στρώσεις ξύλου που ενώνονται χρησιμοποιόντας υψηλής ποιότητας ρητίνη η οποία διασφαλίζει την σταθερότητα της λαβής και εγγυάται μακροχρόνια αντοχή κατά της σκουριάς.