Η Ιαπωνική Εταιρεία Kai

Για πάνω από 100 χρόνια, η εταιρία Kai παράγει μαχαίρια σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής σπαθιών των θρυλικών σαμουράι της Ιαπωνίας. Στο διάστημα αυτό, η επιθυμία να διατηρηθούν οι αρχαίες παραδόσεις και να συνδιαστούν με πρωτοποριακές τεχνικές δεν αποτελεί αντίφαση αλλά δημιουργεί τη βάση για νέα προϊόντα, που τιμούν την Ιαπωνική σιδηρουργία και παράλληλα καλύπτουν τις μοντέρνες απαιτήσεις.

Ο ιδρυτής της Kai και η ιστορία της εταιρείας

Οι απαρχές του ομίλου Kai χρονολογούνται από το 1908, όταν ο ιδρυτής του, Saijiro Endo, ίδρυσε ένα μικρό εργοστάσιο παραγωγής μαχαιριών στο Seki, την πόλη των σαμουράι. Λόγω του εκσυγχρονισμού, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας απαγόρευσε την παραγωγή και τη χρήση των ξιφών και οι σαμουράι διαλύθηκαν. Ωστόσο, το πνεύμα της κατασκευής σπαθιών μεταδόθηκε στις μελλοντικές γενιές και η παραγωγή μαχαιριών με βάση την παράδοση των σαμουράι διευκόλυνε την άνοδο της Kai ως παγκόσμιου κατασκευαστή μαχαιροπήρουνων. Η αρχή ήταν δύσκολη, αλλά στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

Μετά τον πόλεμο η Ιαπωνία επλήγη από ύφεση. Ο Saijiro ωστόσο, συνέχισε την έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων. Ο χρόνος και ο κόπος του ανταμείφθηκαν όταν δημιούργησε το πρωτοποριακό πτυσσόμενο μαχαίρι “Nr.510“. Το απλό μαύρο μοντέλο ήταν τόσο επιτυχημένο που οι ανταγωνιστές του Saijiro άρχισαν να τον μιμούνται. Ο ίδιος συνέχισε να καινοτομεί, ακόμη και μετά την αναγνώρισή του ως ο Νο 1 κατασκευαστής μαχαιριών στην Ιαπωνία.

Η εταιρεία Kai σήμερα

Η Kai σήμερα διευθύνεται από την τρίτη γενιά από την έναρξή της. Το 2008 γιόρτασαν τα 100 χρόνια από τη δημιουργία της.
Μετά από όλη αυτή την πορεία, η Kai είναι εξειδικευμένη στην κοπή, και όχι μόνο στα μαχαίρια κουζίνας. Αποτελεί επίσης σημείο αναφοράς σε προϊόντα όπως ξυράφια μιας χρήσης, χειρουργικά εργαλεία, προσωπική φροντίδα και προϊόντα οικιακής χρήσης στην Ιαπωνία. Η εταιρεία διανέμει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 30 χώρες και αποτελεί σημείο αναφοράς σε μαχαίρια κουζίνας και άλλα προϊόντα κοπής.

Τι μαχαίρια περιλαμβάνει ;

Οι σειρές μαχαιριών της Kai περιλαμβάνουν μαχαίρια για διάφορες χρήσεις τα οποία είναι φτιαγμένα από υλικά υψηλής ποιότητας. Με λεπίδα ανάλογη με την κάθε χρήση και ιδιαίτερα προσεγμένη λαβή, το κάθε μαχαίρι αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι της συλλογής. Πιο συγκεκριμένα, η συλλογή της Kai περιλαμβάνει μαχαίρια γενικής χρήσης, μαχαίρια αποφλοίωσης, μαχαίρια ψητού, φιλέτου, φιλεταρίσματος, ξεκοκαλίσματος, μαχαίρια σεφ, μαχαίρια ψωμιού, μπαλτάδες, μαχαίρια Deba, μαχαίρια Santoku, μαχαίρια Yanagiba και μαχαίρια Nakiri.